“Barajlar çatladı” iddiasına dava: Oğuzhan Uğur ilk kez hakim karşısında

Oğuzhan Uğur’un Duruşması: Depremin Ardından Barajlarla İlgili Paylaşım

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’un, depremin ertesi günü Kahramanmaraş ve Antakya’da barajların çatladığı yönünde yaptığı paylaşımlarla ilgili dava süreci devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Uğur’a ‘basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 4 buçuk yıla kadar hapis cezası istenmişti. Uğur, ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki duruşmaya Oğuzhan Uğur’un yanı sıra Kaan Kayacan, Ercan Özdemir ve diğer davalılar ile şikayetçi taraf ve avukatlar katıldı.

“Bende Hesabın Şifresi Bile Yoktu”

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan sanıklardan Ercan Özdemir, çağrı merkezinde görevli olduğunu belirterek, “Gece Kültür Bakanlığı’ndan aradığını söyleyen biri tarafından arandım. Telefon görüşmesini sonlandırdıktan sonra teyit ekibine yönlendirdim. Olayın devamından haberim yoktur. Yayınlanan tweetlerden bir bilgim yoktur. Bende hesabın şifresi bile yoktu.” ifadelerini kullandı.

Teyit ekibinde yer alan Kaan Kayacan ise, “Bizim amacımız insanlara yardım etmekti. Bu tweeti ben atmadım. Paylaşımları benim attığıma ilişkin tespitleri kabul etmiyorum. Orada çok fazla çalışan vardı. İnanılmaz yorgunluk ve uykusuzluk vardı. Bir karışıklık olmuş olabilir” şeklinde konuştu.

“Eğer İnfial Yaratmak İstesem Çok Takipçili Hesabımdan Yapardım”

Oğuzhan Uğur’un savunmasında, sosyal medyada çıkan yalan haberlerle ilgili, “Bir tweet gördüm, ‘Baraj patladı haberini neden yaydın? Yalan haber yapıyorsun Oğuzhan Uğur’ yazıyordu. Ben de tweete cevap verdim. Bunlar üzerine sosyal medyada yalan haber yaydığım haberleri yayılmaya başladı. Eğer bölgede bir infial yaratmak istesem, kendi çok daha fazla takipçili hesabımdan yapardım.” dedi.

Tweetin kimin tarafından atıldığının belirlenemediğini söyleyen Uğur, “Benim dava konusu tweetin atılması ve kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir bilgim yoktur” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Hatay ve Kahramanmaraş Afet Müdürlüğü’ne atılan tweetin yardımları nasıl etkilediğini araştırmak için yazı yazılmasına ve dinlenmeyen tanıkların ifadelerini almak üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir